Ověření registrace domény

Je doména volná?

Novinky

e-mailem |rss |archiv

 20.09.2023 15:49:28
Výpadek v dostupnosti mail serveru. ..více »

 06.08.2023 11:03:33
Výpadek části serverů v důsledku závady a následném problému s dodávkou energií...více »

 21.06.2023 10:23:03
Navýšení velikosti jedné přijímané i odesílané zprávy je 50 MB. Užívejte s rozmyslem, ne každý má takto velikou možnost. :)

 08.01.2023 10:19:02
Upgrade PHP 8..více »

 04.09.2021 20:03:18
Údržba infrastruktury..více »

Tipy, triky, vtípky a citáty

Vztah - žena a počítač.
Ve tři hodiny v noci se ona potichoučku vkradla do sousední místnosti.
Kladivem rozbila 19-palcový monitor, CéDéčka polila lepidlem, bednu počítače vyhodila oknem a tiskárnu utopila ve vaně. Potom se vrátila do ložnice, do teplé postele a přitiskla se s láskou k boku svého nic
netušícího spícího manžela, o kterém byla přesvědčená, že už teď veškerý volný čas bude věnovat jejich lásce.
.......... ... do konce života jí zbývaly ještě čtyři hodiny...


SVN - Subversion VPS s SVN - Subversion jinak také aplikace pro správu (verzí) zdrojových kódu projektu. Přidaná služba, kterou Vám nainstalujeme na Váš VPS ZDARMA.
Tento doplněk, SVN - Subversion, ocení zejména tvůrci aplikací, jak vyvíjeného kódu, tak úprav v CMS projektech.

Novinky


 02.09.2004 20:24:56 .........................................................................................................
Zákon o některých službách informační společnosti byl podepsán prezidentem. Upravuje mimo jiné odpovědnost poskytovatele služeb (providera) za obsah informací poskytovaných na internetu. Ministerstvo informatiky České republiky vydalo 20.08.2004 aktualitu, kterou se svolením publikujeme v původním znění. Na původní adrese lze nalézt zákon ke stažení.

Návrh zákona o některých službách informační společnosti svým podpisem schválil prezident republiky. Zákon nabývá účinnosti dnem zveřejnění ve Sbírce zákonů. K tomu by mělo dojít nejpozději začátkem září. O nabytí účinnosti zákona budeme informovat.


Zákon mimo jiné upravuje odpovědnost poskytovatele služeb (providera) za obsah informací poskytovaných na internetu. Provider nebude podle návrhu zákona odpovědný za obsah webových stránek, nebude mít tedy povinnost jejich obsah aktivně monitorovat. Pokud se však dozví o protiprávní povaze obsahu stránek (rozsudek soudu), bude mít povinnost stránky odstranit, respektive znepřístupnit.


Zákon dále reguluje nevyžádanou elektronickou inzerci, spam, a povoluje pouze obchodní sdělení podle takzvaného systému opt-in, tedy pouze s výslovným souhlasem adresáta. Nevyžádaná sdělení návrh zákona zakazuje. Smyslem této úpravy je posílit ochranu soukromí občanů. Za zasílání nevyžádaných obchodních sdělení, spamu, navrhuje zákon sankci ve výši až 10 000 000 Kč ukládanou Úřadem na ochranu osobních údajů.


Návrh též přesněji vymezuje problematiku informačních povinností při nákupu zboží přes internet. Dodavateli se například ukládá povinnost elektronicky potvrdit přijetí objednávky, nově se stanoví i pravidla možnosti odstoupení od smlouvy ze strany spotřebitele například v případě nedostatečných informací ze strany dodavatele.